Du kender formentlig alt til det. B2B-kampagner følger lidt for ofte denne formular:
Produkt features + en pandekageflad tone of voice + slidte stock photos.
Håbet er selvfølgelig, at den rationelle og sikre stil leverer resultater, der får salgschefen og CFO’en til at danse om kap. Desværre er formlen ofte lig med ligegyldige kampagner, der lider en stille død.
Vi har længe haft en fornemmelse af, at de kampagner, der får ekstra kreativ kærlighed performer bedre for vores kunder. Nu bakker forskningen os op.
Ingen lægger formentlig mærke til dig
The B2B Institute har sammen med System1 analyseret mere end 2.500 B2B-reklamer. Resultatet er en lang række interessante fund. Eksempelvis er det interessant – og en smule nedslående – at under 10 % af undersøgelsens reklamer er likeable nok til, at modtageren lægger mærke til dem.
Som du ved, er det fint at blive set, men det nytter ikke meget, hvis modtageren ikke ved, at dit brand er afsenderen af den likeable reklame. Formuleret anderledes: Du skal både vække interesse og vise, hvem du er. Ifølge undersøgelsen formår de færreste reklamer at gøre begge dele.
Hvorfor er det et problem?
Dit arbejde med marketing og branding handler ultimativt om at sælge flere produkter, løsninger eller services – og gerne dyrere end i går. Det er svært, hvis målgruppen ikke ser og husker dine reklamer og annoncer.
Som du måske ved, er 95 % af B2B-indkøbere ikke i markedet lige nu. Din primære opgave er derfor ikke at drive her-og-nu salg, men at udvikle og præsentere brandbudskaber, der opbygger genkendelighed og troværdighed. Det er de færreste, der køber et milliondyrt IT-system, fordi de lige ser en LinkedIn-annonce.
Du skal sørge for, at dit brand er top of mind, når B2B-indkøberen er i markedet efter dét, du tilbyder. Det kræver, at du glemmer den gamle B2B-formel og skruer op for kreativiteten.
Ingen mennesker logger på LinkedIn for at se din seneste B2B-annonce. Hvad gør du for at stoppe deres scroll-finger?
En ny formel
Så hvordan får du målgruppens opmærksomhed i en dagligdag, hvor de bliver bombarderet med budskaber? Folkene hos the B2B Institute kommer med et bud – en ny formel. Den hedder ABLE.
ABLE står for: Attention + Branding + Linkage = Equity. Sagt på twoday’sk: Du skal udvikle budskaber og fortællinger, der er mere interessante end ”optimér dine processer med 17 %” – og så skal du ikke være bange for at nævne dit brand.
Hvornår er noget egentlig kreativt?
Det er fint nok at sige, at noget skal være mere kreativt. Måske har du endda sagt det til dig selv. Næste kampagne skal altså være mere kreativ. Men hvad betyder det?
Der findes sikkert et langt og klogt svar på spørgsmålet. Det vil vi spare dig for. I stedet kommer vi med 3 konkrete eksempler, der måske kan inspirere dig.
Når du ser og skaber nye mønstre
Kreativitet handler i høj grad om at se noget velkendt i et nyt lys. For når du kigger godt efter, kan der opstå nye ideer, muligheder og betydninger. Det er vores arbejde for twoday Kapacity et godt eksempel på.
Tilbage i 2022 udviklede vi et koncept, der promoverer virksomhedens arbejde med AI. Det var før ChatGPT-tsunamien, så arbejdet handlede i høj grad om at gøre folk opmærksomme på, hvordan du skaber nye mønstre og fortællinger med AI. Du kan se vores løsning lige nedenfor.
Kreativiteten performer
AI-kampagnen for twoday Kapacity har opnået gode resultater. Eksempelvis skabte arbejdet stor awareness med 8.412 interaktioner på sociale medier – henvendt til en snæver målgruppe – hvilket styrkede kampagnens reach og gav et effektfuldt social proof.
Reach er én ting, leads noget helt andet. Derfor er vi også glade for, at kampagnen leverede en flot performance med +100 leads fordelt på kampagnens seks uger.
Når du bygger på indsigter
Vi kender det alle. Situationen, hvor dine stolte forældre prøver at forklare, hvad det nu lige er, du arbejder med. De vil så gerne. Stoltheden oser ud af dem (håber vi), men det er altså lidt svært … Lige præcis dét er indsigten bag vores kampagne for Visma. Se den før din mor.
Et organisk reach, der gør CMO’en stolt
Måske har du set Vismas video på dine sociale medier. Den blev i hvert fald delt flittigt af begejstrede Visma-medarbejdere. Det resulterede i et organisk reach på mere end 324.000 visninger, +36.000 likes og på den flotte side af 500 kommentarer, hvilket du kan læse mere om i casen.
De flotte tal kan skyldes mange ting, men vi tør godt garantere, at en generisk video, hvor semi-paniske medarbejdere fortæller om, hvor glade de er, næppe havde leveret samme performance.
Når du ikke tager dig selv alt for alvorligt
Hvis der er noget, vi kan lide i Danmark, er det evnen til at grine lidt af sig selv. Hvis du tør sænke de åh så-professionelle parader, kan det bygge en meget effektiv bro mellem dine kampagner og målgruppens hjerter. Det er vores rekrutteringskampagne for AC, et elektrikerfirma i Vejle, et godt eksempel på.
Av, et fint resultat
Der er hård konkurrence om de dygtigste håndværkere. Det ved AC alt om. Heldigvis har kampagnen hjulpet virksomheden med at skabe positiv opmærksomhed i målgruppen, hvilket du kan læse mere om i casen.
Husk at blive husket
Mennesker køber de brands, de kender – og det er svært at kende et brand, du ikke lægger mærke til. Så enkelt kan det siges. Husk det. Og brug det som en løftestang, næste gang nogle beder dig om at få endnu flere produkt-features ind i dine annoncer.
Generelt handler det om at turde. Om at turde gøre det lidt anderledes end at kommunikere procenter og produktfeatures, ingen kan huske. Ofte skal der ikke så meget til for at vække mere interesse end den gennemsnitlige annonce på LinkedIn.
Skal vi være krea sammen?
Ok, det var måske lige friskt nok, men du forstår, hvad vi mener. Hvis du også kan se fidusen i at kommunikere mere kreativt, bør du hive fat i Cecilie.