Skip to content

Hvad er en integration?

IT-integration handler om at få de tekniske systemer i en virksomhed eller organisation til at spille sammen. Det handler imidlertid langt fra kun om teknik, men også om at få styr på organisationen og strømline processer. 

Målet er optimal kommunikation mellem virksomhedens systemer på tværs af afdelinger og fysiske enheder. Eller med andre ord: ERP-systemet og dine backoffice-systemer skal kunne tale sammen med CRM-, CMS-, e-commerce og PIM-systemerne. Og det skal fungere på tværs af forskellige enheder og platforme. 

Hvorfor er integrationer vigtige for din forretning?

Det kan måske virke som et lidt dumt spørgsmål at stille, men i en verden, hvor alt er vigtigt, og hvor den næste tekniske dille venter lige om hjørnet, er det bare væsentligt at slå én ting fast: Hvis dine integrationer sejler, er der meget stor sandsynlighed for, at din selvbetjenings eller e-commerce-løsning gør det samme. 

Dine integrationer er det, der sikrer, at dine systemer kan tale sammen, så data i alle mulige former kan flyde frit.

personer-kigger-paa-computer-om-integrationer

Integrationer sikrer gnidningsfrit dataflow

Lad os tage udgangspunkt i et eksempel, hvor du har en virksomhed, der sælger stål til industrien. En kunde skal bruge nogle stålprofiler og besøger din B2B-webshop, og han laver en søgning på et specifikt produkt. 

Allerede her går informationsstrømmene i gang med at flyde. Der er tale om en god kunde, som køber ind til en favorabel pris, og derfor skal shoppen have informationer om netop denne kundes samhandelsaftale. Den skal også kende dagsprisen og lagerstatus på produktet, og prisen bliver i øvrigt beregnet på baggrund af ordrens størrelse. Vi har altså brug for et øjebliksbillede, der svarer til, at kunden ringer ind, og den interne sælger slår informationerne på prisen, beholdning og leveringstiden op i de interne systemer. 
 
Så fra det øjeblik, kunden igangsætter en søgning på et produkt, til han får præsenteret en pris og lagerstatus på produktet, har e-commerce-løsningen indhentet enormt meget information fra forskellige systemer – og det hele sker inden for få sekunder. 

Det er derfor fuldstændig afgørende, at dine integrationer er tilpassede og vedligeholdt, så al data altid kan tilgås og fremstilles korrekt og hurtigt. 

Hvilke konkrete fordele giver dine integrationer dig?

Det korte svar er: Effektivisering. 

Den lidt længere version er, at integrationer er det, der binder de forskellige dele af organisationen sammen, så produktion, lager, marketing, økonomi, salg og distribution – og i øvrigt alt derimellem – arbejder i samme retning på den mest omkostningseffektive måde. 

Dine integrationer automatiserer og effektiviserer en lang række arbejdsgange, fordi dataudvekslingen mellem systemerne kører uden menneskelig indblanding. 

Hvis vi vender tilbage til eksemplet med stålvirksomheden og leger med tanken om, at kunden køber materialer for 50.000 kroner, sikrer dine integrationer, at tallene tilgår økonomisystemet, der bliver lavet en faktura, lagerbeholdninger bliver tilpasset, den pågældende key account manager bliver informeret, og det led i kæden, der håndterer levering, får besked om leverancen. Og det hele sker lynhurtigt og helt af sig selv – fordi integrationerne bærer data igennem alle relevante systemer. 

personer-snakker-om-fordele-ved-integrationer

API’er og integrationsplatforme

Når snakken falder på integrationer, er der et par andre begreber, der typisk er relevante at forholde sig. 

API – kommunikation på tværs

Et API (Application Programming Interface) er en programmeringsgrænseflade, som sikrer, at forskellige programmer og systemer kan tale sammen og udveksle data.

API’et sikrer, at data bliver leveret på en måde, så de forskellige systemer “forstår” og kan behandle data korrekt. Et API sørger altså for, at vidt forskellige typer data kan flyde mellem vidt forskellige typer systemer og i din sidste ende give dig de informationer og den værdi, du har brug for.

Få mere at vide om API’er

Integrationsplatformen – den forkromede løsning

Hvis din virksomhed har en høj grad af IT-kompleksitet – eksempelvis fordi I har mange forskellige applikationer og services – kan det være, en integrationsplatform er det rigtige valg for jer.

En integrationsplatform som for eksempel Azure Integration Services kan sikre overblik og sømløs dataudveksling på tværs af selv ekstremt komplekse systemlandskaber, så hvis jeres IT-setup begynder at ligne et lidt for stort spindelvæv, kan en integrationsplatform være yderst relevant for jer.

Integrationsplatform – den grundige gennemgang 

Har du spørgsmål til integrationer?

Så er Tobias Høst den rigtige mand til en uforpligtende snak om, hvilken løsning der passer bedst til netop jeres setup. 

Tobias Høst

Head of Aarhus / Seniorkonsulent
+45 32 26 68 07
tobias.host@twoday.com