Skip to content

3 migreringsstrategier - rejsen til Business Central Cloud

Kender du til de tre migreringsstrategier? Bliv klogere på din vej til Business Central Cloud i dette blogindlæg - og få helt styr på, hvad du skal være opmærksom på i en migreringsfase.
Sep 10, 2024 12:00:23 PM Josephine Rosager Berg

Vidste du, at cloud bliver nødvendigt for din forretning inden 2028, ifølge Gartner? 

I en verden med blandt andet øget fokus på ESG, compliance, sikkerhed og digitale krav i bogføringsloven vælger mange virksomheder at fremtidssikre sig ved at migrere til cloud. 

Microsoft Dynamics 365 Business Central Cloud er en af de førende ERP-løsninger, som giver virksomheder mulighed for at digitalisere og optimere forretningsprocesser. Men hvordan kommer du bedst fra din eksisterende løsning til cloud? I denne artikel sætter vi fokus på tre forskellige migreringsstrategier til at komme i cloud, og vi giver dig fire gode råd til, hvordan du bedst håndterer din migrering. 
 

De tre migreringsstrategier

Det kan føles som en stor beslutning at skulle i cloud. Det er det også – og derfor er det vigtigt, at du kender til de forskellige migreringsstrategier, så du vælger netop den vej til de højere luftlag, som passer bedst til dig og din virksomhed. Nedenfor gennemgår vi de tre migreringsstrategier, som kan bane vejen til Business Central Cloud. 

Strategi 1 - Fuld migrering

Fuld migrering er som regel den foretrukne strategi, hvis du har en ældre Navision-løsning. Det er den mest omfattende metode, hvor alle data og funktioner fra den gamle løsning flyttes til Business Central Cloud med de nødvendige tilpasninger undervejs. Den kan også betegnes som en én-til-én-migrering, som sikrer, at al historik og data er tilgængelige i det nye system. Det betyder, at overgangen er gnidningsfri og sikrer kontinuitet i forretningsprocesserne. 

Fordele ved fuld migrering: 
Du sikrer kontinuitet, da alle dine historiske data bliver tilgængelige, og du får mulighed for at fortsætte med eksisterende processer uden væsentlige ændringer. Det kræver dermed mindre af dig og dine kollegaer. 

Ulemper ved en fuld migrering: 
Men der er også en bagside af medaljen. Der er risiko for at overføre forældede eller unødvendige data, som blot ligger og roder i det nye system. Måske er der også data, som ikke bør ligge i systemet længere af lovgivningsmæssige årsager. 

Strategi 2 – Selektiv migrering 

Selektiv migrering indebærer, at du kun migrerer de mest relevante data og funktioner til cloud. Her kan du skære de processer fra, som du ikke længere bruger, og få ryddet op i dine data, så løsningen bliver tilpasset til dine aktuelle behov. Denne strategi kræver, at du tager stilling til, hvilke data og processer, der er nødvendige, før du går i skyen. 

Fordele ved selektiv migrering:
Det er en virkelig effektiv strategi til at få ryddet op i og optimeret dine data. Det er en fleksibel strategi, og for den særligt kræsne, hvor du tilpasser din migrering f.eks. ved at ændre nogle af dine processer undervejs.  

Ulemper ved selektiv migrering:
Det er en tidskrævende strategi, for det tager lang tid at vælge, hvilke data der skal migreres. Derudover kan det kræve et støttesystem til de data, der ikke blev migreret, som du kan slå op i efter behov over en periode.

Strategi 3 – Begrænset migrering 

Dette er den mest ”skrabede” form for migreringsstrategi, hvor du udelukkende fokuserer på at overføre det absolut nødvendige for at opretholde grundlæggende funktionalitet i systemet. 

Fordele ved begrænset migrering:
Det er en hurtig og billig strategi, hvor du ikke får mange data med i skyen. Den begrænsede mængde data gør det overskueligt og roder ikke i dit system. 

Ulemper ved begrænset migrering:
Der er desværre stor risiko for, at du kommer til at mangle vigtige oplysninger. Det kan kræve manuel genoprettelse af masterdata senere – og vil kræve en stor del af din tid. 

Fem gode råd til dig, der skal migrere til cloud  

  1. Involver organisationen i migreringsprojektet  
    Sørg for at forankre projektet i hele organisationen. Få flere involveret, så de føler sig som en del af projektet. Dette kan lette processen og øge engagementet og modtageligheden for at sætte sig ind i det nye system. 

  2. Planlæg pre- og post migreringsopgaver 
    Forvent ikke, at du kan ændre både system og processer over en weekend. Overvej at skubbe nogle procesændringer til efter go-live og hav en plan for, hvordan I håndterer ændringerne efterfølgende. Tag det i et roligt tempo, hvor systemændringer kommer først og procesændringer bagefter, så alle kan følge med.  

  3. Strukturer dine tests
    Lad være med at teste fra hoften. Det giver stor værdi at dokumentere, hvad der er blevet testet, så du kan dele det med din ansvarlige konsulent. På den måde har I det fulde overblik og kan let fejlsøge. 

  4. Nedbryd projektet i mindre dele
    Opdel migreringsprojektet i flere aktiviteter. Det er bedre at have for mange milepæle end for få. Dette gør projektet mere overskueligt og lettere at håndtere for både dig og dine kolleger. 

 

Få hjælp i maskinrummet til at nå i cloud 

Migreringen til Business Central Cloud er en stor beslutning, der kræver omhyggelig planlægning og udførelse. En velovervejet tilgang hjælper med at sikre en problemfri overgang. Overvej at tale med en konsulent om dine tanker og overvejelser vedrørende cloud-rejsen. Hvis migreringen virker som en for stor mundfuld, og I måske mangler ressourcer i ”maskinrummet”, kan vores freelancekonsulenter hjælpe jer med driften, så I let kan sikre en fremtid i Business Central Cloud. 


Vil du vide mere?

Der kan dukke mange spørgsmål op, når det kommer til at flytte i cloud. Vores specialister inden for Microsoft Business Central kan hjælpe dig godt på vej og rådgiver gerne om vejen til cloud og valg af migreringsstrategi.

Kontakt twoday, hvis du vil vide mere her. 

 

Kilde: Gartner: Gartner Says Cloud will become a business necessity by 2028

Relaterede artikler